x تبلیغات
بررسی تخصصی قهوه

کاهش وزن بدون تغییر رژیم غذایی

 

قهوه خام به دلیل تأثیر آن بر کاهش وزن، شهرت خاصی به دست آورده است. هدف بسیاری از علاقه مندان به خرید قهوه خام، کاهش وزن بی دردسر است. یک مطالعه آمریکایی-هندی توانست ثابت کند که با کمک قهوه خام می توان بدون هیچ تغییری در رژیم غذایی روزانه، چربی بدن را به میزان قابل توجهی کاهش داد. 

در یک مطالعه، به 16 فرد دارای اضافه وزن که به سه گروه تقسیم شدند، کپسول های مختلف حاوی عصاره قهوه سبز در مدت 22 هفته داده شد. در حالی که یک گروه کپسول های حاوی 1050 میلی گرم عصاره قهوه سبز را مصرف کردند، گروهی دیگر کپسول هایی حاوی 700 میلی گرم عصاره دریافت کردند. با این حال، گروه دیگری در همان دوره کپسول های دارونما مصرف کردند. طبیعی است که آزمودنی ها نمی دانستند در کدام گروه قرار گرفته اند و کدام کپسول را دریافت می کنند.

پس از 22 هفته، مشخص شد افرادی که کپسول های حاوی 1050 میلی گرم عصاره را مصرف کرده بودند، به طور متوسط هشت کیلوگرم کاهش وزن داشتند. این در حالی است که افراد مورد آزمایش در طول دوره مطالعه، کالری دریافتی خود را محدود نکرده بودند. 

عوامل موثر بر کیفیت و قیمت دانه قهوه عربیکا

 

ارتفاع و آب و هوای منطقه کشت

درختان قهوه عربیکا نیازمند ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا و آب و هوای معتدل و مرطوب هستند. این شرایط باعث می‌ شود که دانه‌ های عربیکا رشد کند و طعم و عطر پیچیده‌ تر و متنوع‌ تری پیدا کنند. همچنین، این شرایط باعث محدود شدن مناطق تولید کننده دانه قهوه عربیکا می‌شود که در نتیجه قیمت آن را بالاتر می‌ برد.


آفات و بیماری‌ ها

درختان قهوه عربیکا به شرایط آب و هوایی بسیار حساس بوده و نسبت به آفات و بیماری‌ ها آسیب پذیرترند. این آفات و بیماری‌ ها باعث کاهش عملکرد و کیفیت دانه قهوه عربیکا می‌ شوند و هزینه تولید آن را افزایش می‌ دهند.


قند و چربی

دانه قهوه عربیکا دارای قند و چربی بشتری نسبت به دانه قهوه روبوستا است. این عامل باعث می‌ شود که دانه قهوه عربیکا طعم شیرین‌ تر و کرمی‌ تری داشته باشد و برای تهیه انواع مختلف قهوه، گزینه مناسب‌ تری باشد. همچنین، قند و چربی موجود در دانه قهوه عربیکا باعث افزایش اسیدیته آن می‌ شود که یکی از شاخص‌ های کیفیت قهوه است.


کافئین

دانه قهوه عربیکا دارای کافئین کمتری نسبت به دانه قهوه روبوستا است. میزان کافئین موجود در دانه قهوه عربیکا بین ۰/۸ تا ۱/۴ درصد است در حالی که در دانه قهوه روبوستا بین ۱/۷ تا ۳/۵ درصد است. کافئین یک تاثیر مستقیم بر روی طعم و عطر قهوه دارد. کافئین بالا باعث تلخ شدن طعم و کاهش عطر قهوه می‌ شود. بنابراین، دانه قهوه عربیکا به دلیل کافئین پایین‌ تر، طعم و عطر لطیف‌ تر و ملایم‌ تری نسبت به دانه قهوه روبوستا دارد.

رست OMNI به چه معناست؟

 

Omni roast یکی دیگر از مواردی است که هنگام خرید دانه قهوه اسپرسو باید به آن توجه کنید. برخی از رست کنندگان، عمدتاً روسترهای فانتزی تر، رویکرد جدیدی را برای قهوه در پیش گرفته اند که از آن با نام رست Omni یاد می کنند. Omni در لاتین به معنای "همه" است و این، دقیقاً همان چیزی است که روسترها در تلاش برای دستیابی آن هستند.رست omini به نوعی برشته کردن یک اندازه دانه ها اطلاق می شود که می تواند هم برای اسپرسو و هم برای فرنچ پرس و ... استفاده شود.

در حالی که این نوع رست کار شما را بسیار آسان تر می کند؛ اما اگر دوست دارید یک تجربه سنتی از اسپرسو داشته باشید و از عطر و طعم اصیل قهوه لذت ببرید یا می خواهید لاته و کورتادو درست کنید، احتمالاً باید از خرید این نوع رست اجتناب کنید. به ناچار، این نوع رست تاحدودی لایت یا مدیوم است؛ زیرا باید علاوه بر اسپرسو، برای دم کردن های معمول نیز جواب بدهد.

طرز تهیه قهوه اسپرسو در خانه با دستگاه اسپرسوساز

 

یک دستگاه اسپرسوساز می تواند بهترین طعم قهوه را در دانه قهوه اسپرسو به وجود بیاورد. کافیست قهوه را آماده کنید، یک لایه خامه را کرم وانیلی روی فنجان بریزید و نوش جان کنید! بیایید نگاهی به روش تهیه قهوه اسپرسو با یک دستگاه خانگی اسپرسوساز بیاندازیم. خرید دستگاه اسپرسوساز کمی هزینه بر است اما اگر آن را قبلاً خریده اید، پس در این روش، کارتان ساده تر است. بسیاری از کافی شاپ ها یکی از انواع دستگاه اسپرسوساز را دارند تا این قهوه را سریع تر برای مشتریان آماده کنند. خرید یک دستگاه ارزان قیمت، واقعاً ارزشش را دارد!

اگر اسپرسوساز در خانه دارید، برای تهیه قهوه اسپرسو به این روش عمل کنید:

دانه قهوه فله ای اسپرسو را بخرید؛ آن را آسیاب کنید. می توانید دانه قهوه برشته را بخرید که کارتان ساده تر شود. حدود 9 گرم پودر قهوه اسپرسو برای یک وعده کافیست. اگر دانه قهوه را در خانه آسیاب می کنید، سعی کنید ذرات بسیار ریز و یکنواخت باشند. پودر قهوه را داخل مخزن بریزید و روی آن را با چند ضربه آرام، بکوبید تا فشرده شود. این ظرف را داخل دستگاه اسپرسوساز بگذارید و دستگاه را روشن کنید. برای تهیه قهوه اسپرسو خوب و باکیفیت، حدود 25 تا 30 ثانیه زمان لازم است تا طعم اسپرسو، قوی تر و عمیق تر شود. دستگاه را خاموش کنید و قهوه آماده را از مخزن به داخل یک فنجان مناسب بریزید. روی آن را با پودر قهوه، شکلات یا خامه کاراملی تزئین کنید.

 

جلوگیری از پیری زودرس

 

شاید تعجب کنید که خرید قهوه خام و مصرف آن در جلوگیری از پیری نقش داشته باشد؛ اما این موضوع به صورت علمی ثابت شده است. قهوه خام باعث جلوگیری از پیری زودرس می شود؛ زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که خواص ضد پیری دارند. آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد که مسئول ایجاد خطوط و چین و چروک هستند، کمک می کند.

توکوفرول ها، ریزمغذی های دیگری هستند که در قهوه خام به فراوانی یافت می شوند. توکوفرول، به نوعی ویتامین از خانواده ویتامین E گفته می شود که عمدتاً به خاطر اثرات محافظت سلولی شناخته شده است. توکوفرول به عنوان یک آنتی اکسیدان، از سلول ها در برابر جهش های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. رادیکال های آزاد، گونه های بسیار واکنش پذیری هستند که برای مثال در اثر آفتاب گرفتن زیاد و سیگار کشیدن در بدن تولید می شوند. این گونه به حدی واکنش پذیر بوده که اگر توسط مواد آنتی اکسیدانی از جمله توکوفرول خنثی نشوند، می توانند با ماده وراثتی سلول وارد واکنش شده و سلول ها را تخریب یا سرطانی کنند. این ویتامین مهم نه تنها می تواند از بیماری های جدی پیشگیری کنید؛ بلکه از پوست در مقابل پیری زودرس نیز محافظت می کند.

طرز تهیه قهوه عربی

 

پس از خرید قهوه عربی، نوبت به تهیه و سرو آن می رسد. اگر برای شما هم سوال شده است که چگونه می توانید قهوه عربی را به سبک سنتی تهیه کنید، با ما همراه باشید تا همه زیر و بم های آن را برایتان بازگو کنیم. برشته کردن دانه های قهوه با یک قاشق بزرگ (به عربی میهماز) انجام می شود. ابتدا مقدار مناسبی از دانه های قهوه سبز باید برشته شوند. پس از برشته شدن، با قرار دادن آن ها در یک ظرف چوبی (نام عربی - mubarid) خنک می شوند. پس از سرد شدن دانه ها، از هاون به خصوص یک هاون کوچک (به عربی هاوان) برای آسیاب کردن دانه های رست شده استفاده می شود. ریتم سنگ زنی نیز کمی موسیقی به آیین سنتی می افزاید. دانه های قهوه باید به یک پودر ریز آسیاب شوند. اگر وقت ندارید که این کار را با هاون انجام دهید، می توانید از آسیاب های قهوه استفاده کنید.

به عنوان یک علاقه مند به خرید قهوه عربی، حتما می دانید که یک ظرف جداگانه برای تهیه و دم آوری قهوه عربی وجود دارد. در یک قهوه جوش بزرگ (خمره به زبان عربی) به مقدار لازم آب می جوشانند و دانه های آسیاب شده را به آن اضافه می کنند. سپس هل و زعفران و میخک و برگ شیبا را به مقدار مناسب آسیاب کرده و به آن اضافه می کنند. هل مقدار بیشتری استفاده می شود؛ در حالی که زعفران فقط کمی مورد نیاز است. پس از اضافه شدن مواد، آنها را به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و سپس آنها را به قهوه جوش (به عربی داله) منتقل کنید تا سرو کنید. قهوه را با استفاده از الیاف نخل یا صافی معمولی در قوری قهوه صاف کنید.

https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C

چرا تک منشأ بودن قهوه مهم است؟

 

تک منشا به این معنی است که تمام دانه های قهوه ای که مصرف می کنید، از یک منطقه یا حداقل یک مکان جغرافیایی مشخص آمده باشند. هرچند باز هم تا حدی می توان جلوی قاطی شدن نژاد های مختلف را گرفت؛ ولی این مورد در مکان هایی مانند اتیوپی بی معنی است؛ چرا که در اتیوپی، اکثر کشاورزان، خرده مالک هستند و در ایستگاه های فرآوری، قهوه های مختلف از کشاورزان گوناگون، مخلوط و فرآوری می شوند.

اما چرا در هنگام خرید دانه قهوه اسپرسو باید به تک منشا بودن آن توجه کرد؟ دلیل آن روشن است، طعم نوشیدنی تهیه شده از دانه های تک مبدا، جذاب تر و واضح تر است؛ زیرا زمانی که از یک نوع دانه قهوه در تهیه نوشیدنی استفاده کنید، تمام عطر و طعم آن نوع دانه برجسته می شود. تصور کنید که ترکیبی با چهار قهوه مختلف دارید. دانستن اینکه کدام دانه ها باعث ایجاد چه طعمی شده اند، سخت و تا حدی غیرممکن است!

دقیقاً به همین دلیل، برخی از شرکت های فعال در زمینه قهوه، شروع به ارائه رست های اسپرسوی تک منشا کرده اند. این بدان معنی است که تمام دانه های قهوه ای که در یک بسته بندی جای می گیرند، از یک نوع و یک منشا جغرافیای بوده و با سایر کلاس های همان نژاد یا سایر نژاد های قهوه مخلوط نشده اند.

اگر از طرفداران خرید دانه قهوه اسپرسو باشید، می دانید که به طور معمول، دانه قهوه اسپرسو، در انواع مختلفی از سطوح، رست می شوند. این بدان معناست که دست شما در انتخاب و خرید دانه قهوه اسپرسو باز است و با انتخاب های مختلف، مقدار اسیدیته، کافئین و نت های میوه ای مختلف را در فنجانتان دریافت خواهید کرد. 

https://ghahvekhane.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D9%88

خواص قهوه ترک

 

هر قهوه خور ماهر می داند که قهوه فقط یک نوشیدنی انرژی زا نیست. خواص بسیار زیادی در دانه های قهوه نهفته است که ممکن با شنیدن آن ها تعجب کنید. از طرفی چون در فرآیند دم آوری قهوه ترک، ذرات قهوه نیز به بخشی از نوشیدنی شما تبدیل می شوند، بیش از سایر انواع قهوه می توانید از این خواص شگفت انگیز بهره مند شوید. چه بسا هدف برخی افراد از خرید قهوه ترک، بهره مندی از همین خواص است. برخی از خواصی که در منابع علمی به قهوه ترک نسبت داده اند، عبارتند از:


وجود ترکیبات مغذی:

قهوه ترک از آن دسته قهوه هایی است ک در هنگام دم آوری، فیلتر نمی شود؛ بنابراین حامل بسیاری از ترکیبات مغذی از جمله آنتی اکسیدانها، ترکیبات ضد التهابی و ... است. به همین دلیل است که بسیاری از قهوه خوران، خرید قهوه ترک و مصرف آن را ترجیح می دهند.


پیشگیری از آلزایمر:

شاید تعجب کنید که خرید قهوه ترک و مصرف آن، می تواند در پیشگیری از آلزایمر نقش داشته باشد؛ اما این موضوع به صورت علمی نیز ثابت شده است. کافئین موجود در قهوه، می تواند سلول های عصبی مغز را در برابر شمار زیادی از بیماری های عصبی محافظت کند. طبق آمار، مصرف پیوسته و منظم قهوه، می تواند احتمال بروز آلزایمر را تا یک سوم کاهش دهد.


کاهش بروز سرطان:

دانه های قهوه دارای انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند اثر رادیکال های آزاد را خنثی کنند. رادیکال های آزاد، گونه هایی هستند که از لحاظ شیمیایی بسیار فعال بوده و سبب تخریب بافت های بدن و سرطان زایی می شوند. کاهش بروز سرطان های مختلف از جمله سرطان لایه داخلی رحم(آندومتر)، کبد و مغزاستخوان در پی مصرف مداوم قهوه به صورت علمی ثابت شده است. سیروز کبدی یا کبد چرب، عارضه ای است که نهایتا می تواند منجر به سرطان کبد شود. قهوه ترک با بهبود التهابات در سیروز کبدی، باعث می شود ریسک بروز سرطان کبد تا حد زیادی از بین برود.

https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%AA%D8%B1%DA%A9

راهنمای خرید دانه قهوه به صورت فله ای

 

سفر شما برای خرید دانه قهوه فله ای، با طعمی که می خواهید در کافی شاپ خود به نمایش بگذارید، شروع می شود. به عنوان مثال، آیا می خواهید یک اسپرسو با طعم میوه ای ارائه دهید؟ اگر چنین است، پس به دنبال مخلوط یا قهوه های تک منشا از کشورهایی مانند اتیوپی یا کلمبیا باشید.

برای اینکه بتوانید در این مرحله به درستی گام بردارید و از ابتدا در خرید دانه قهوه فله ای دچار مشکل نشوید، باید سلیقه مشتریانتان را بشناسید. آن ها چه نوع قهوه ای را بیشتر دوست دارند؟ کدام نت ها و رایحه ها به طور کلی پرطرفدارتر است؟ سوال هایی از این دست، کمک می کند تا بتوانید قبل از خرید دانه قهوه فله ای، محصول مورد نظر خود را به درستی انتخاب کنید؛ زیرا اگر در مرحله انتخاب و خرید دانه قهوه فله ای دچار اشتباه شوید، از چندین جهت کسب و کارتان در معرض خطر قرار می گیرد. البته برعکس این موضوع هم وجود دارد. اگر به درستی انتخاب کنید، خرید دانه قهوه فله ای باعث می شود حاشیه سودتان افزایش پیدا کند و بتوانید کسب و کارتان را با آن سود، گسترش دهید. اولین نکته ای که باید پیش از خرید دانه قهوه فله ای بدانید، مشخصات طعم منشاهای مختلف است.

https://ghahvekhane.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D9%81%D9%84%D9%87-%D8%A7%DB%8C

قهوه کیلویی را رست شده بخریم یا نه؟

 

بسیاری از کافی شاپ ها تصمیم می گیرند پس از خرید قهوه کیلویی، دانه های خود را خودشان برشته کنند. تفت دادن دانه های خود، مزایای بسیار خوبی دارد. اول، به شما این امکان را می دهد که مستقیماً از هزینه های روستر عمده فروشی صرف نظر کنید. ثانیا به شما اجازه می دهد تا در مورد نوع پروفیل برشته شدنی که مدنظرتان است و می خواهید به مشتری خود ارائه دهید، آزادی بیشتری را داشته باشید. اما آیا لازم است خودتان قهوه را رست کنید؟

از ایده کافی شاپ هایی که دانه های قهوه را خودشان برشته می کنند، خوشم می آید. با این حال، تصمیم برای برشته کردن دانه های قهوه باید به چند عامل بستگی داشته باشد. اول اینکه آیا فضای فیزیکی دارید؟ برای برشته کردن دانه های قهوه، نیاز به نصب یک روستر قهوه است که حداقل به اندازه یک مجموعه ماشین لباسشویی و خشک کن عمودی نیازمند فضای خالی است. همچنین باید در محل ایمن مقاوم در برابر آتش با دودکشی که دود ها را را خارج می کند، نصب شود. دوم، آیا هزینه خرید دستگاه روستر قهوه را دارید؟ در نهایت، آیا تخصص کافی برای برشته کردن قهوه را دارید؟ برشته کردن قهوه به صورتی که عامه پسند باشد، نیاز به آموزش و تمرین بسیار دارد.

رست کردن قهوه توسط خودتان می تواند به ویژه بودن شما به عنوان یک کسب و کار کمک کند. اما تفت دادن دانه ها، با برخی از الزامات اضافی همراه است که باید قبل از خرید قهوه کیلویی رست نشده، آن ها را در نظر بگیرید. 

https://ghahvekhane.com/%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%DA%A9%DB%8C%D9%84%D9%88%DB%8C%DB%8C

صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 9 صفحه بعد