برخلاف دانه های تازه قهوه که مزایای بی شماری دارد، قهوه های کهنه و فاسد فاقد مزیت هستند و در برخی شرایط باعث آسیب به سلامت شما می شوند. قهوه ها دارای تاریخ انقضا هستند و هر چه زمان خرید و مصرف به تاریخ تولید نزدیک تر باشد، قهوه تازه تر و سالم تر است. با این حال گاهی نحوه نگهداری قهوه منجر به خراب و فاسد شدن آن پیش از رسیدن به تاریخ انقضا می شود.

 

1.از حس بویایی خود برای تشخیص سالم بودن قهوه کمک بگیرید

عطر و بوی قهوه سالم خوشایند است و شما را به نوشیدن ترغیب می کند. حتی بوییدن عطر قهوه تازه می تواند باعث بالا رفتن شادی و نشاط شود. در حالی که قهوه های خراب شده بوی کهنگی یا بوی بدی مانند بوی کپک زدگی می دهند.

  

2.حس چشایی شما می تواند سالم بودن قهوه را تشخیص دهد

قهوه ها داری تنوع بالایی هستند و طعم متفاوتی دارند. با این حال تمامی قهوه ها دارای طعم تلخ دل نشین و مطبوعی هستند که از ویژگی های خاص این نوشیدنی محسوب می شود. زمانی که تلخی قهوه شدید و غیر قابل تحمل باشد یا قهوه دم شده طعم ترش داشته باشد، پودر قهوه فاسد شده است و باید از نوشیدن آن اجتناب کنید.

  

3.ویژگی های ظاهری قهوه را بررسی کنید

دانه های قهوه باید ظاهری ترد و برشته داشته باشند و به راحتی آسیاب شوند. دانه هایی که موقع آسیاب شدن نرم و له می شوند،‌ کهنه هستند. پودر قهوه نیز باید بافتی یک دست داشته باشد. اگر پودر قهوه خشک و سخت شده است، بهتر است از نوشیدن و مصرف آن اجتناب کنید. تغییر رنگ پودر قهوه یا بافت روغنی از دیگر نشانه های فاسد شدن هستند. هر نوع تغییر رنگ پودر قهوه نشانه ای برای نگهداری نادرست و خراب شدن پودر قهوه است.