بسیاری از افراد توصیه های طب سنتی را به عنوان مرجعی صحیح قبول ندارند و بیشتر به یافته های علمی باور دارند. بررسی های علم شیمی بر روی قهوه نشان داده است که قهوه طبیعتی آلکالاینی دارد؛ یعنی تا حدودی اسیدی است. به بیان دقیق تر PH این نوشیدنی گرم و دوست داشتنی بین 4.5 تا 5 که بیانگر طبع سرد آن است. سیتریک‌اسید، مالیک‌اسید، کوئینیک‌اسید، استیک‌اسید، سوکسینیک‌اسید و تارتاریک‌اسید از مهم ترین اسیدهایی هستند که در دانه های قهوه وجود دارد. گروهی از این اسیدها در طی فرایند برشته کردن شکسته می شوند و قابض دستگاه گوارش هستند؛ پس هر چه دانه قهوه بیشتر برشته باشد، اسیدیته آن کمتر می شود، اما به صفر نمی رسد. فراموش نکنید که تمامی خواص قهوه مربوط به قهوه خالص و باکیفیت است. قهوه های تقلبی موجود در بازار سبب بیماری های گوارشی، مشکلات کلیوی، سرطان، بیماری های ریه و مشکلات مرتبط با سیستم اعصاب می شوند. ممکن است مزاج این قهوه ها نیز سرد نباشد؛ بنابراین اگر آن ها را به همراه این مصلح ها مصرف کنید، عوارض آن شدیدتر شود. پس برای خرید قهوه فروشگاه های معتبر را انتخاب نمایید.