عطر دانه ها، تعیین کننده کیفیت قهوه
عطر یکی از مهم ترین جنبه های قهوه است که به محض باز کردن بسته بندی آن، حس می شود. قهوه های تازه عطر بسیار قوی تری دارند و بوی آن ها به سرعت در فضا پخش می شود. دانه های تازه، قبل از آسیاب کردن باید عطر خاصی داشته باشند. اگر بسته قهوه ای را باز کردید و بویی ضعیف یا بوی کهنه ای احساس کردید، احتمالا دانه ها تازگی خود را از دست داده اند. برای تجربه بهترین عطر و طعم، بهتر است قهوه خود را به طور تازه آسیاب کنید.
آسیاب کردن دانه ها یکی از مراحل کلیدی در فرآیند دم کردن قهوه است. دانه های تازه تر راحت تر آسیاب می شوند؛ زیرا پوست آن ها هنوز ترد و شاداب می باشد. برعکس، دانه های قدیمی تر ممکن است سخت تر آسیاب شوند و در صورت آسیاب شدن، ترکیب آن ها به طور یکنواخت صورت نگیرد. در هنگام آسیاب دانه های قهوه، دقت کنید که دانه ها به طور یکنواخت خرد شوند. این امر می تواند نشانه ای از تازگی دانه ها باشد.