برخی از ویژگی های مهم قهوه اسپرسو عبارتند از:

  • تازگی و کیفیت دانه های قهوه
  • اندازه آسیاب و استحکام پایه های قهوه:

اگر با شیوه عصاره گیری مورد استفاده در تهیه اسپرسو آشنا باشید، حتما می دانید که اسپرسو نیاز به یک آسیاب بسیار ریز دارد تا آب به طور یکنواخت تر در آن نفوذ کند و طعم و عطر مطلوب را استخراج کند.

  • فشار و دمای آب:

اسپرسو در شرایط حدود ۸ بار فشار و بین ۱۹۰ تا ۱۹۶ درجه فارنهایت دما، دم می شود تا یک قهوه غلیظ و قوی با لایه نازک کرما روی آن ایجاد شود.

  • زمان و حجم دم کردن سکانس اسپرسو:

یک سکانس اسپرسو استاندارد، حدود ۱ اونس است و دم کردن آن حدود ۲۵ تا ۳۰ ثانیه طول می کشد. زمان و حجم دم کردن را می توان طوری تنظیم کرد که انواع مختلفی از نوشیدنی های اسپرسو مانند ریسترتو، آمریکانو و ... تولید شود.