قهوه عربیکا می تواند انواع و اقسام طعم های مختلف را داشته باشد. این موضوع تا حد زیادی بستگی به محل رشد و نحوه کشت آن دارد. علاوه بر این، سطح برشته شدن دانه های قهوه و روش نگهداری و پردازش کردن مورد استفاده قبل از برشته کردن نیز باید در نظر گرفته شود.

قهوه ممتاز عربی باید طعمی لطیف و شیرین با رایحه هایی از کارامل، شکلات یا نت های آجیلی داشته باشد. برخی از قهوه های عربی حتی طعم های میوه ای، گلی یا ادویه دار را به نمایش می گذارند. قهوه عربی همچنین دارای اسیدیته ملایم و مطبوع و حداقل تلخی است. این مشخصات تا حد زیادی به مشخصات عطر و طعم دانه های عربیکا شباهت دارند. دلیل آن را هم قبلا ذکر کردیم.

از طرف دیگر، نحوه دم کردن قهوه نیز مهم است. قهوه عربی، شیوه دم کردن مخصوص به خود را دارد که با سایر انواع قهوه متفاوت است. برای طرفداران خرید قهوه عربی، روش دم کردن آن نیز حائز اهمیت است؛ چرا که قهوه عربی با این روش خاص دم کردن نیز شناخته می شود. جلوتر این روش را توضیح خواهیم داد.